onsdag 8 augusti 2012

Jag har bestämt mig!

Som en fortsättning på förra inlägget har jag bestämt mig för att det här läsåret ska bli ett bra läsår. Det finns alltid saker att hetsa upp sig över i skolan, det är en komplex arbetsplats där VÄLDIGT många människor samsas. På nåt sätt är det ett under att det ändå fungerar så väl som det gör. Alla dessa människor med olika förutsättningar, bakgrunder, upplevelser, självbilder, visioner och tillkortakommanden. Alla dessa vilda hormoner som bebor dessa unga nyfikna ungdomar och för den delen även en del grånande tanter som undertecknad.

Det här läsåret ska jag mysa. Jag ska inte rusa på som jag brukar. Jag ska tänka mer på det jag kan förändra än det jag inte kan förändra. Jag ska sluta göra saker som inte leder nån vart. Jag ska lyssna! Jag ska lyssna! Jag ska lyssna! Lyssna på ungdomarna, på vad de egentligen säger. Lägga örat mot korridorsgolvet och lyssna. Höra vad ungdomarnas tramp säger. Var vill de? Säger de mig något mellan raderna? Hur vill de göra? Vad säger de mig? Vad säger de mig egentligen? Betyder deras ord det jag tror att de betyder?

Sen ska jag samtala. Med alla. Jag ska undra. Fråga. Bemöta. Ifrågasätta. Gissa. Lirka. Testa. Jag ska få människor att känna sig sedda, få dem att lyfta sig själva, få dem att ifrågasätta sina egna begränsningar.

Det är min mission detta läsår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar