onsdag 8 augusti 2012

Smygjobb

Trots hela fem dagar kvar på sommarlovet pallrade jag mig iväg till jobbet i går. Det brukar kännas lite lättare när jag väl börjar, om jag har fått smygbörja innan och få en bild över vad som väntar.
Jag behöver ställtid, vet ni!

Jag blev kvar i flera timmar och pulade på med både det ena och det andra. Såg bl a över första veckans program och kunde konstatera att jag har mycket tid med mitt arbetslag. BRA! Så jag gjorde en plan över innehållet som jag också mailade ut till mina kära kollegor. Döm om min förvåning när jag fick svar från flera stycken. Det är tydligen fler som håller på att tagga upp!! Kul! Mina goa kollegor!

Förra läsåret var tufft, med ny arbetsplats och den kulturkrock som det innebar. I år har jag ett litet annat ingångsläge och jag har stora förväntningar på det här läsåret. Både för mig, för arbetslaget och för hela skolan. Till och med för utbildningsväsendet i landet! Det är faktiskt dags att svensk skola blir bra nu. Det finns otroligt mycket kraft i den svenska lärarkåren, så många eldsjälar. Vi borde ju kunna få till det.

Under detta läsår kommer jag att få chansen att undervisa 50% samt göra annat på de övriga 50%, bl a schemaläggning, entreprenörskapsprojekt, internationellt utbyte. Men sedan är inget bestämt! Det känns lite annorlunda, kan jag säga. Första gången som jag inte undervisar i svenska och engelska utan bara franska. Och vad ska jag göra som kan komma skolan till del?

Det känns i alla fall jättespännande. Jag återkommer, nu måste jag till läkaren med min rygg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar