tisdag 12 juli 2011

Hemma igen!

Efter 22 dagar i kappsäck är det skönt att komma hem, trots att det inte är mer än tio plusgrader. Känner av jetlag och är därför ganska pigg nu när jag borde sova.

Resan har varit fantastisk! Vi har upplevt så mycket och träffat så många härliga människor. Intrycket är att jänkare är jordnära och värnar om varandra. Alla är hjälpsamma och nyfikna på oss främlingar. Helst i Seattle var intrycket att människorna sökte gemenskap och njöt av att vara tillsammans. Trots att vi var på en egendom som inte var särskilt stor och alla var tvungna att ta hänsyn till varandra hörde man aldrig att någon blev irriterad eller gruffade. Och detta var HD-åkare! En med bandidosmärke och nån grej på hojen som man knackar bilrutor med. Bäbisar, ungar, ungdomar, medelålders och gamlingar samlades och umgicks. Någon småbarnspappa drack lite för mycket, men då var systern där och täckte upp så barnen ändå var trygga. De ställde upp på varandra!
Och det dracks mängder!
Jag bjöd på smörgåstårta, sill och hårdbröd. Därtill några snapsvisor! Det var uppskattat!

Träffade ett antal släktingar. Tremänningar, men likheten fanns där. Det blev väldigt känslomässigt när vi tog förväl...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar