lördag 2 april 2011

Nu är det de introvertas tur

Läste en artikel i tidningen Vi om att de uttåtriktade och extroverta har haft sin tid. Nu är det dags för de introverta!
Samhället har hyllat den sociala kompetensen som den enda sanna vägen att vara på t ex en arbetsplats. Nu är det nya rön; de introverta är mer effektiva och lika viktiga för företaget/organisationen. De jobbar bara på ett annat sätt.
De introverta är mest effektiva när de är för sig själva och med sina tankar, medan de extroverta behöver andra för att komma till sin rätt. Grejen är bara att de extroverta lägger också en massa krut på kallprat, bekräftelse och socialt umgänge, vilket de introverta inte behöver. Alltså blir arbetet mer effektivt.

Enligt en finsk forskare bör en chef ha mer av de introverta egenskaperna än de extroverta. Man kan inte vara kompis med alla när man är chef. Sant, eller?

De introverta skapar känslor och osäkerhet hos de extroverta, eftersom de introverta inte har samma behov av att spegla sig och bolla med andra människor. De extroverta retar sig helt enkelt på dem. Men det förhåller sig även tvärtom, de introverta kan störa sig på att de extroverta hela tiden måste hävda sig och ta mycket plats.

De extroverta har haft sin tid, nu är det dags att hylla de introvertas egenskaper.
Äntligen!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar