tisdag 26 november 2013

Flippad konferens #digiskol

Min kunskapssyn håller på att förändras.

Till vad, vet jag inte ännu. Jag vet bara att jag har tänkt annorlunda de senaste veckorna. Tänkt att vi alla skapar vår kunskap, att vi själva är våra lärare. Mitt tänkande kommer av vad andra säger till mig, vad jag ser, hör, läser eller upplever. Mina erfarenheter skapar mitt tänkande.

Ändå
vet jag inte vad jag tänkt förrän jag sagt eller skrivit det jag tänkt. Språket. Språket är vårt förlängda tänkande. Språket behöver en mottagare som speglar det jag säger eller skriver.

Om
vi då möjliggör öppenhet runt det vi tänker, genom att skriva och kommentera vad andra skriver INNAN vi sätter oss ner och TALAR om det vi ska lära oss, torde vi komma mycket längre i våra tankar. Då är även andra våra lärare och vi själva är våra lärare.

Detta är en förlängning på min tanke att kunna använda lärplattformen i konferenssyfte. Som att flippa konferensen.

Att jag tänkt annorlunda de senaste veckorna beror på att jag är en deltagare av det Digitala skollyftet! 

2 kommentarer:

  1. Det här låter bra! Drar paralleller till det som kallas Maturanas domäner (Googla det!). Extremt kort sagt att vi behöver reflektera, diskutera, få input innan vi kan komma till handling och göra något konkret. Vill gärna veta mer om din idé om flippad konferens!
    /Hanna

    SvaraRadera
  2. Låter som en bra ide. Vi har gjort lite småförsök via lärplattformen på vår skola. Att hinna tänka till i lugn och ro innan kräver planering av ledningen. Hoppas att vi kan prova på det inför nästa APT på vår skola.

    SvaraRadera